نگ حل مسئله، کتابی است که با هدف تقویت توانایی حل مسئله و با استفاده از مسائل ریاضیات کانگورو، برای دانشآموزان تهیه شدهاست. در سالهای اخیر، در حوزۀ آموزش به تقویت توانایی حل مسئله برای تربیت شهروندان توانمندتر توجه ویژهای شدهاست در کتابهای درسی جدید ریاضی دبستان دورۀ اول متوسطه و در برنامۀ درسی ملی ایران نیز بر توانایی حل مسئله تاکید شدهاست کتابهای «زنگ حل مسئله» با انتخاب دقیق مسئلههایی که در راستای همین هدف هستند، میتواند منبع آموزشی مناسبی برای معلمان، والدین و دانشآموزان باشند.
به منظور استفادۀ بهتر از کتابهای این مجموعه در کلاسهای درس ریاضی، راهنمای پاسخ مسائل و جورچینهای آن در کتاب جداگانهای برای استفادۀ معلمان و والدین منتشر شدهاست.
مسأله حل کردن بخش مهمی از آموختن ریاضیات است. مسألههای خوب، مسألههایی اند که با حل آنها میتوان روشهای کلی و تکنیکهای حل مسأله را فرا گرفت و مورد استفاده قرار داد و سرانجام به درک عمیقتری از موضوع رسید. در این کتاب بیش از ۴۳۰ مسألۀ متنوع، جذاب و پیکارجو گرد آمده است که حاصل سالها تجربۀ تدریس و تحقیق پیرامون درس جبر خطی است. این اثر طیف وسیعی از مسائل مقدماتی تا مسائل پیکارجو را پوشش میدهد. همچنین راه حل همۀ مسألهها در قسمت دوم کتاب آمده است.
مسألههای پیکارجوی خبرخطی کتابی مناسب برای دانشجویان دورۀ کارشناسی ریاضی، آمار و مهندسی و نیز مدرسان این درس است. به طور کلی میتوان گفت این کتاب برای دانشجویانی که میخواهند جبر خطی را عمیقتر فرا بگیرند و نیز کسانی که میخواهند دانش خود را دربارۀ این موضوع گسترش دهند، مناسب است.
هدف اصلی جبر خطی، درک ساختار عملگرهای خطی است. این کتاب برای دانشجویان دورۀ کارشناسی نوشته شده است و با انتقال مبحث دترمینان ها به پایان کتاب، راه تازه ای به سمت درک ساختارهای خطی گشوده است. بنابراین مطالعۀ آن به دانشجویان مقاطع بالاتر که می خواهند درک بهتر و دید تازه ای نسبت به جبر خطی پیدا کنند نیز توصیه می شود.
مطالعۀ این کتاب هیچ پیش نیازی لازم ندارد، مگر همان پختگی مناسب در ریاضیات. کتاب با بیان قضاهای برداری، استقلال خطی، گسترده، پایه و بعد آغاز می شود. پس از معرفی فضای ضرب داخلی، قضیه طیفی و نتیجه های آن برای فضاهای با بعد متناهی بیان می شوند. سرانجام با استفاده از بردارهای ویژه تعمیم یافته، می توانیم دید بهتری از ساختار عملگرهای خطی به دست آوریم.
هدف این کتاب آشنا کردن خواننده با مفاهیم مقدماتی نظریه ی اندازه و انتگرال لبگ بدون درگیری بیشاز حد با جزئیات فنی و در سطحی است که حتی دانشجویان کارشناسی در رشته های ریاضی وآمارکه درسی در زمینهی آنالیز ریاضی شامل نظریه ی انتگرال ریمان و دنباله ها و سری های تابعیگذرانده باشند، بتوانند از آن بهره ببرند.
کتاب در شش فصل تنظیم شده است. در فصل اول، پس از ساختن اندازه ی لبگ روی مجموعه یاعداد حقیقی و اثبات ویژ گی های آن، فضای اندازه ی مجرد معرفی می شود. در فصل دوم، با بیانویژگی های تابع های اندازه پذیر، زمینه برای تعریف انتگرال لبگ در فصل سوم آماده می شود. در فصلسوم انتگرال لبگ، ابتدا برای تابع های ساده، سپس تابع های نامنفی و سرانجام برای تابع هایانتگرال پذیر تعریف می شود. هدف نهایی فصل چهارم فراهم آوردن ابزارهای لازم برای محاسبه یانتگرال لبگ (مشابه آنهایی که در مورد انتگرال ریمان وجود دارد) است که در چارچوب قضیه هایاساسی حسابان ظاهر می شوند. فصل پنجم به معرفی اندازه در فضاهای حاصل ضربی و انتگرال دوگانه و در پایان، اثبات قضیه ی فوبینی اختصاص دارد. در فصل ششم نیز کاربردهای نظریه ی اندازه دراحتمال بیان می شود. به ویژه درباره ی استقلال و امید شرطی هم صحبت کرده ایم که این خود زمینهرا برای مطالعه ی مباحث پیشرفته تر در نظریه ی احتمال آماده می سازد
این کتاب در سطح مقدماتی نگاشته شده است، بنابراین مثال ها و تمرین های فراوانی را در آن گنجانده ایم تا خواننده بتواند توانایی خود را در حل مسائل و درک مطالب کتاب ارزشیابی کند
کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.
کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.
زنگ حل مسئله، کتابی است که با هدف تقویت توانایی حل مسئله و با استفاده از مسائل ریاضیات کانگورو، برای دانشآموزان تهیه شدهاست. در سالهای اخیر، در حوزۀ آموزش به تقویت توانایی حل مسئله برای تربیت شهروندان توانمندتر توجه ویژهای شدهاست در کتابهای درسی جدید ریاضی دبستان دورۀ اول متوسطه و در برنامۀ درسی ملی ایران نیز بر توانایی حل مسئله تاکید شدهاست کتابهای «زنگ حل مسئله» با انتخاب دقیق مسئلههایی که در راستای همین هدف هستند، میتواند منبع آموزشی مناسبی برای معلمان، والدین و دانشآموزان باشند.
به منظور استفادۀ بهتر از کتابهای این مجموعه در کلاسهای درس ریاضی، راهنمای پاسخ مسائل و جورچینهای آن در کتاب جداگانهای برای استفادۀ معلمان و والدین منتشر شدهاست
نظریۀ جاویدان گزارشی جذاب و خواندنی از فراز و فرودهای نظریهای از احتمال برای محاسبۀ احتمال علتهای مختلف یک پیشامد است. این نظریه ابتدا توسط کشیش انگلیسی تامس بیز در نیمۀ دوم سده هجدهم و سپس یکی دو دهه بعد توسط ریاضی اخترشناس فرانسوی پیرسیمون الپالس به طور مستقل ابداع و به کار بسته شد. از آن زمان تاکنون این نظریه در تقابل با نظریۀ بسامدی احتمال افت وخیزهای فراوان داشته است و در حال حاضر قبول عام یافته است.
کاربستهای جالب این نظریه، درمسایل خطیر و بسیار گوناگون تصویری از تحول و تکامل یک نظریۀ علمی را گزارش می کند. گفتهاند که کاربرد آن در شکستن رمز نیروی دریایی آلمان در جنگ جهانی دوم مدت جنگ را دو سال کوتاهتر کرد. موفقیت های این نظریه در پیدا کردن زیردریاییهای گمشده در اقیانوسها، هواپیماهای سقوط کرده در دریاها، گشودن رمزDNA ، …. و انواع پرشمار کاربردهای جالب آن در حل مسائل علمی، اقتصادی، و اجتماعی، این نظریه را به یکی از ابزارهای علمی رایج امروزی در آورده است. پیدایش رایانههای پرقدرت و سریع در دهههای اخیر، به ویژه دسترسی به نرمافزارهای کاربر دوست موجب شده است که پژوهشگران و دانشمندان علوم مختلف بتوانند این نظریه را در کارهای علمی خود به کار بندند. نمونههایی از این کاربردها در این کتاب آمدهاست.
کتاب نظریه ی مقدماتی مجموعه ها برای ریاضیدان و ریاضی خوان نوشته شده است.در این کتاب کم حجم همه ی مباحث اصلی نظریه ی مجموعه ها آمده است:تابعها، عددهای اصلی، مجموعه های مرتب و خوش ترتیب، استقرای نامتناهی و کاربردهایش، اردینال ها و عملهای روی اردینال ها و… بیش از ۱۵۰ مسئله ی جذاب و آموزنده آورده شده و به این ترتیب کتاب منبعی مناسب برای تدریس و یادگیری شده است.